2015. április 10., péntek

Hetedik Történet


Kulcs csomag: 2. Csomag
Rubeus Hagrid, Méregzöld, Antik képkeret, Protego, „Némely szívhez csak úgy tudnak hozzáférni, ha sebet ütnek rajta.” Titkos kulcs: Láncreakció
Szereplőpáros: Hermione Granger – Draco Malfoy
Kategória: Általános, nyomokban romantikus utalásokat tartalmazhat
Korhatár: 14
Figyelmeztetések: Enyhe OOC, leheletnyi AU
Jogok: Minden jog JKR tündérkeresztanyánkat illeti.
Leírás: A felismerés néha nehezen emészthető táplálék. Hová vezet az éveken át tartó piszkálódás, csipkelődés és féltékeny gonoszkodás? Mi vesz rá egy fiút és egy lányt arra, hogy – ha rendhagyó módon is –, de kimutassák az érzelmeiket? Ez egy olyan történet, amit még egy festmény sem hagyhat szó nélkül…
Szerzői megjegyzés: Az esetleges hibákért vagy elírásokért előre is mindenki szíves elnézését kérném, de a fiatalok annyira hevesek, harciasak és pörgősek voltak, hogy alig bírtam dokumentálni az eseményeket. Olykor még egy Pulitzer penna is hibázhat!
Megjegyzés: A szervezők semmilyen módon nem vállalnak felelősséget az író történetének helyesírásáért és egyéb hibáiért.







Fiatalúr, kérem, micsoda modor?!



Éppen éjfélt ütött a hatalmas, sarokban álló antik óra, mikor Hermione magához tért szendergéséből. Megdörzsölte a szemét, aztán kábán a frissen vásárolt pennája után nyúlt.

Czikornyai – hirdette rajta a felirat. Elgondolkodva forgatta a kezében, majd unottan kócos, meglazult copfjába tűzte. Bármikor máskor pompás kedvre derítette volna ez a nagybecsű apróság, csakúgy, mint a tanulás és a beadandók anyagához való kutatás, ám most valahogy képtelen volt örülni bárminek is.
Kinyújtóztatta elgémberedett tagjait és megmasszírozta a nyakát. Kétségbeesetten pillantott a mellette tornyosuló könyvhalomra; nagyot sóhajtott. Másra sem vágyott jobban, minthogy végre elterülhessen a pihe-puha ágyban.
Morcosan nyammogva igyekezett rálelni az előtte heverő könyv félbehagyott bekezdésére, de a reszkető gyertyafény nem igazán volt a segítségére.
Be kellene fejezni mára, gondolta magában, de sehogy sem akaródzott felmenni a hálókörletébe; magányra vágyott.
Jó ideje már, hogy Ron és Lavender egy párt alkottak, de valahogy még most sem találta a helyét a kastély falai között. Egyre több szorgalmi feladatot és beadandót vállalt, hogy minél messzebb tudhassa magától a turbékoló gerlepárt. Biztos volt benne, hogy Lavender születése óta allergiás a könyvekre, Ronról már nem is beszélve… Ő kifejezetten kerülte a tanulás minden formáját. Ha szüksége volt valamire, mindig hozzá, Hermionéhoz szaladt segítségért. Alkalomadtán az is előfordult, hogy megvesztegette némi tökös derelyével és csokibékával egy hibátlan házi feladatért cserébe. Sajgó szívvel gondolt azokra a bizonyos délutánokra…

Bambán bámulta a Madam Cvikkertől nagy nehezen kierőszakolt éjszakai látogatói engedélyét. Épp a könyvtáros nő aláírását tanulmányozta az össze-visszagyűrt pergamenlap alján, mikor valami furcsa neszezésre lett figyelmes. Ahogy a zaj erősödött, rájött, hogy lépteket hall az ajtón túlról. Bizonyára egy kóborló házimanó, vagy egy tilosban settenkedő diák. Azonnal megmozdult benne a prefektus, és már tolta is hátra a székét, hogy majd jól rápirít az illetőre, ám félúton elfogyott a lelkesedése. Hátraejtett fejjel nyugtázta, hogy talán életében nem volt még ilyen bosszantóan lusta.
A legközelebbi ablakhoz botorkált és szélesre tárta a szárnyait némi felfrissülésben reménykedve. A táblák éles nyikorgással váltak el egymástól, hogy utat engedjenek a csípős kinti levegőnek. A hangokból ítélve, Hermione egészen biztos volt benne, hogy a múlt században használták a kilincseket utoljára. Mély lélegzetet vett és a párkányra könyökölt, miközben a vastag hófelhők mögött bujkáló Holdat kémlelte.
Mikor megunta, tekintete a Tiltott Rengeteg sűrű erdejére siklott. Mindig csodálta ezt a burjánzó, kis falatnyi dzsungelt, de viszolygott is tőle. Nem normális, hogy a télből kifelé lábaló csupasz, és alvó vidék kellős közepén egy életerőtől duzzadó, színpompás vadon terebélyesedik.
Még ebben az alig pislákoló fényben is jól látszott a fák méregzöld, egymásba ölelkező, átláthatatlan lombkoronája. A különféle növények és páfrányok ércesen csillogó levelét játékosan borzolta az éjszakai szél.
Hagrid miniatűrnek tűnő házának kéményéből vidám füstpamacsok kacskaringóztak a csillagok belé. Ablaka aranyló és vörös színektől villódzott, ahogy a tűz táncot lejtett a kandallóban. Hermione arra gondolt, milyen szívesen üldögélne most a vadőr túlméretezett, puha foteljében.
Jó lenne végre beszélgetniük egy kiadósat. Míg azon töprengett, melyik különórája helyére zsúfolhatná be a Hagriddal való délutáni teázást, mozgást pillantott meg a szeme sarkából.
A vadőr éppen most tért vissza a Rengetegből; bizonyára a nemrég született unikornis csikókat vackolta be, vagy Aragog árván maradt porontyainak csempészett egy kis desszertet. Mosolygott magában, de azért kirázta a hideg, ha a Ron által lefestett monumentális pókokra gondolt.
Egészen idilli és nyugalmas volt minden, a birtok síri csendjét csak valami fura, szuszogás-szerű hang törte meg. Képzelgését nemes egyszerűséggel végkimerülés közeli állapotának tulajdonította, egészen addig, míg meg nem pillantott a kitárt ablaktábla üvegén át egy ős öreg képkeretet. Az antik falapokat vastagon lepte a generációk dohos pora. Mintha az itt felhalmozott könyvek és rég elhunyt íróik lelke lett volna…
Hunyorogva vizslatta a vászonra festett, polcok között elterülő pulton szunyókáló alakot. Annyit ki tudott venni, hogy a képre festett középkorú férfi rendkívül sűrű, bozontos fehér szakállal rendelkezik. Talán egy kevésbé népszerű igazgató lehetett… vagy könyvtáros… vagy valamelyik könyv szerzője. Talán tanár volt itt a Roxfortban, vagy valami más híres varázsló.
Csodálkozva nyugtázta, hogy hat év alatt egyetlen egyszer sem akadt meg a szeme ezen a festményen, főként azért, mert rendszeres látogatója volt a könyvtárnak, ráadásul a kedvenc asztalával szemközti falon lógott. Érdeklődve kutatta, ki lehet a képen szereplő személy, de a rossz megvilágítás miatt aligha számíthatott bármilyen információra. Még varázsolni sem volt kedve.

A tétován távolodó léptek koppanása újra erőre kapott a folyosó kongó ürességében, mind közelebbről és közelebbről hallatszottak, míg végül meg nem állapodtak – feltehetően – a bibliotéka ajtaja előtt. Feszülten hegyezte a fülét. Mérget mert volna venni rá, hogy a vén könyvtáros nő az. Létezésének egyedüli célja a könyvek rendben tartásán kívül az, hogy mások idegein táncoljon, gondolta bosszúsan. Magában számtalan szidalmat zúdított az asszony nyakába, de azért sietve az asztalhoz lépett, hogy arrébb húzza a gyertyát a könyvek mellől.

Irma Cvikker nem állhatta, ha a diákok ragacsos mancsokkal értek az ő dédelgetett, míves gerincű kincseihez, s ennek alkalomadtán – úgy naponta többször – hangot is adott papagájéra emlékeztető, rikácsoló szopránján. Legrosszabb rémálma volt, hogy Hermione Granger egyszer felgyújtja a világ legkülönfélébb tájairól beszerzett, felbecsülhetetlen értékű bájitaltan és gyógynövénytan  köteteket a körmére égő gyertyával.
Persze, Hermionénak esze ágában sem volt lángba borítani az iskola fél keleti szárnyát.
Nyugtalanul toporgott az asztal túlsó végén, várva az újabb hegyibeszéd-áradatot, de nem történt semmi. Sejtette, hogy az öreg boszorkány nem várakozna odakint a bejárat előtt, míg bebocsátást nem nyer, egyszerűen berontana a terembe, és rázendítene a szokásos előadására. A kései óra okán csak lassan esett le neki a tantusz; egészen nyilván nem a könyvtáros várakozik az ajtó túloldalán.
A lány a pálcája után nyúlt, vibráló ezüstös fényt varázsolt a hegyére, aztán a tölgyfaajtó felé indult. Alig tett pár lépést, mikor a kint ácsingózó alak összeszedte a bátorságát és belépett az ódon helyiségbe. Talárja könnyed, ismerős suhanása elárulta, hogy kétségkívül diákról van szó; a tanárok palástjainak nesze sokkal súlyosabb volt az övékénél.

Hermione meglapult egy vaskos polc takarásában. Furcsállotta, hogy a jövevény nem használ semmilyen segédfényt, hogy útba igazítsa magát. Árnyék mozdult az árnyékban. Akárki is volt az, gyakorlottan haladt előre a kaotikusan felállított asztalok és polcok végeláthatatlan erdejében. Hiába meresztgette a szemét, még a pálcafény sem szolgáltatott elegendő világosságot ahhoz, hogy legalább megsaccolhassa az egyén korát, nemét, vagy akár a házát…

Egy párkányról leszökkenő, nagyobb erejű fuvallat ellobbantotta az asztalon álló gyertya lángját. A hirtelen támadt sötétségtől halkan felsikkantott ijedtében; a szája elé kapta a kezét. Futkosott a hátán a hideg, és most már a legkevésbé sem vágyott rá, hogy megtudakolja, ki az éjszakai szabályszegő. Nyomasztó érzés kúszott a mellkasára, de nem akaródzott leleplezni magát, így hát kénytelen volt a pálcája hegyén imbolygó, erőtlen fénygömbre hagyatkozni.
Hiába volt minden erőfeszítése, szem elől tévesztette a sötét sziluettet. Valahol mélyen kellemetlen érzés kerítette hatalmába. Nem volt az a félős fajta, de most mégis, valami nem stimmelt. Próbálta elhitetni magával, hogy az a valaki, ha egyáltalán észrevette, simán érzékelheti az ő mágiáját a Hold ezüstös, polcokon megtörő derengésének, és észrevétlen maradhat…

- Lám, lám, lám! - súgta a fülébe közvetlen közelről, összetéveszthetetlen hanghordozással az ismeretlen.

Hermionénak muszáj volt belátnia, hogy óriásit tévedett. Összerezzent a váratlan „üdvözléstől”, kis híján kifordult a pálca az ujjai közül. Lassú hullámokban öntötte el a zsigerből előtörő ellenszenv, ahogy beazonosította a hang gazdáját. Ha eddig biztos volt benne, hogy ennél fertelmesebb éjszakája már nem lehet, ismételten melléfogott. Olyan gyorsasággal fordult hátra, hogy beleroppant a nyaka.
- Te meg mit keresel itt éjnek évadján? – szegezte neki a kérdést határozott hangon. – A pincében lenne a helyed a többi patkány mellett. - Saját magát is meglepte, de már késő volt visszaszívni a szívélyes köszöntést. Jobb a biztonság alapon, védelmi állásba helyezkedett; tudta jól, hogy bármelyik pillanatban váratlan, alattomos támadás áldozatává válhat. Ahogy az arcukat megvilágította a pálcájából áradó vibrálás, a fiú halk kuncogásba kezdett.
- Borzasztóan udvariatlan vagy, mint mindig, de hát mit is várhatnék pont tőled? – Draco tartotta a szemkontaktust, a kísérteties fényben szinte irizált a szeme fagyos szürkéje. – Tudod, néhány szülő elfelejti megfelelő neveltetésben részesíteni a kölykeit, nyilván nem a te hibád. Bezzeg, a mi családunkban…
- Azt kapsz, amit te magad is adsz. Egyébiránt a te családod nem csak neveltetés kérdésében hagy kívánni valót maga után. – Malfoy eleresztette a füle mellett a megjegyzést.
- A jó modoromat és a megfelelő illemet, engedelmeddel, megtartanám olyan hölgyek számára, akik megérdemlik. Szabadjon azonban megjegyeznem, remekül festesz ma este, Granger! – nyekeregte szokásos vontatott stílusában. – Azzal a lúdtollal a hajadban végre igazán hasonlítasz egy ostoba libához. Bűbájos!

Hermione döbbent arckifejezéssel meredt rá. Egy pillanatra majdnem elhitte, hogy Malfoy valóban megdicséri, bár utólag ő maga is belátta, hogy abszurd volt a feltételezés. Ingerült zavarában a copfjához kapott, kirántotta belőle a pennát, és azzal együtt a tincseit tartó szalagot is. Kócos fürtjei a vállára omlottak. Érezte, hogy az arcába szökik a vér, mint mindig, mikor a mardekáros valami sértéssel illette, vagy megpróbált beletaposni a lelkivilágába. Legszívesebben behúzott volna neki egyet, legalább olyan erővel, mint amilyennel harmadikos korukban tette, lent a kőhídnál.

- Tudod, akármennyire is erőltetném magam, képtelen lennék felülmúlni a körülötted legyeskedő, valóban buta libákat. Nekik még toll sem szükséges hozzá, hogy kivívják az elismerésed – mondta a tőle telhető legközömbösebb hangon.
- Én egyetlen libát sem látok magam körül, rajtad kívül természetesen – vigyorgott rá a fiú.

Kapásból tudnék neveket sorolni, te tenyérbemászó, faragatlan tuskó, gondolta magában Hermione, de mielőtt kibuktak volna ajkán a szavak, inkább lenyelte a véleményét.

- Mi másnak neveznéd azt a lányt, akivel a minap a reggelinél enyelegtél? Nem kifejezetten kedveled az okos, vagy akár nálad egy kicsit is eszesebb lányokat. A könnyűvérű és butácska a te zsánered, nem? Úgy gondolod – folytatta emelt hangon –, az okos lányok tudálékosak, persze, inkább csak sérti az önérzeted, ha bármivel kétségbe vonják legendás intelligenciádat. Ha valaki még téged is alulmúl, az már készséggel beleillik a libák sorába. Végezetül, ha az a lány tovább látna az orránál, sosem kezdene éppen veled. – Elégedetten tett pontot a mondat végére. Egészen biztos volt benne, hogy lenyelte, amit le kellett volna, ám az a bizonyos szűrő valahol elveszett az éterben. Egyáltalán nem bánta.
- Ezt meg hogy értsem? – akarta tudni Malfoy. – Te engem bámulsz és analizálsz, miközben a lekváros kanalat rágcsálod? – Gonosz mosoly bujkált ajkai szélén. – Feljegyzéseid is vannak?
- Látom, kiragadtad a lényeget. Ennyire azért nem vagy érdekes, ne is reménykedj.
- Tetszem neked talán? – kérdezte kaján vigyorral.
- És nem rágcsálom a kanalat – dünnyögte némi fáziskéséssel az orra alatt Hermione.
- Valóban?
- Akarom mondani… én… Te honnan tudod, hogy rágcsálom a kanalat?! – Egészen bosszús lett; most tényleg ostobának érezte magát.
- Onnan, hogy az egész terem a csámcsogásodtól harsog. Kiábrándító! Viszont, ha már itt tartunk… – kezdte volna Draco, de belé fojtották a szót.
- Nem tartunk sehol – vágta oda sértődötten a lány és ezzel lezártnak tekintette a témát.
- Elnézést! – csendült egy álmatag, bársonyos férfihang valahonnan a háttérből, de a diákok ügyet sem vetettek rá.

Hermionénak nem volt szokása visszavonulót fújni, de okosabbnak látta feladni a szócsatát, mondván, hogy ebből már semmi esetre sem jöhet ki jól. Nem volt lelki ereje Draco csípős megjegyzéseihez; hátat fordított neki, és magában fortyogva az asztal felé indult, hogy összeszedje szétszórt holmijait, aztán távozzon.

- Ne siess úgy! – kérlelte színlelt nyafogással. – Tudom, későre jár, repül az idő, ha jól mulatsz, de…- Vigyorogva a legközelebbi polcnak dőlt, elzárva a menekülő utat Hermione elől. A kellemes és tágas tanulósarokból egy csapásra szűkös kelepce lett.
- Nem vagyok rád kíváncsi!
- Ha már szóba került a szerelmi életem – folytatta, mintha meg sem hallotta volna –, ami megjegyzem, a legcsekélyebb mértékben sem tartozik rád, beszélgessünk a tiédről!
- Semmi közöd hozzá, hogy…
- Hogy engem bámulsz, miközben reggelizel? – duruzsolta.
- Nem értem, hogy maradt időd arra, hogy engem mustrálj és a reggelizési szokásaimat tanulmányozd, miközben azzal a lánnyal csókolóztál… Elég unalmas lehetett.
- Jól hallom, Granger, te féltékeny vagy? – nyögte elfúló hangon Malfoy.
- Nincs mire. Még csak az kéne – hitetlenkedett Hermione.
- Ne terelj! Inkább meséld el nekem, hogy érzed magad most, hogy Weasley patkány magasról tesz rád? – Úgy sündörgött körülötte, akár egy prédát remélő ragadozó.
- Kérem, volna szíves…?
- Miért érdekel? – kérdezte felháborodva Hermione. Kezdte kifejezetten kellemetlenül érezte magát Draco faggatózásától.
- Milyen érzés? – Egészen közel hajolt a lányhoz, a homlokuk majdnem összeért.
- Micsoda milyen érzés? – nyögte, kínjában a száját rágva. El akart fordulni tőle, de képtelen volt nem a szürke szempárt bámulni.
- Tényleg ennyire korlátolt vagy, vagy csak jól eljátszod? – sziszegte az arcába. – Milyen érzés látni, ahogy megcsókolják egymást?
- Fiatalúr, kérem, micsoda modor?! – zúgolódott ismét álomittas, mély hang; válaszra sem méltatták.
- Mondjuk így… – Draco jól kiszámított mozdulattal átkarolta az előtte toporgó lányt, és finom csókot lehelt a szája sarkára, majd az ajkára. Hermione a döbbenettől ledermedve az összes jegyzetét elejtette és belekapaszkodott a fiú talárjába; hagyta neki, hogy a nyelvével megnedvesítette kiszáradt felső ajkát. Álmában sem gondolta volna, hogy ez a fiú ilyen kifinomult érzékiségre is képes. Minden averziója ellenére jólesően megremegett a lágy érintéstől, képtelen volt ellenkezni.
Félénken bár, de utat engedett a rátörő vágynak, hogy őt is úgy csókolják, mint azt a másik lányt. Lassan elnyíló ajkai között érezte a mardekáros leheletét és forró nyelvét. Félszegen simult hozzá, és már-már átadta volna magát az élvezetnek, mikor Malfoy gyengéden megszakította a csókot.
- Fáj még, ha eszedbe jut? – súgta. – Ugye, igen? Elkap a hányinger talán? El tudom képzelni, mennyire – folytatta nagy sóhajjal, míg a lány az ő ajkát ízlelgette. – Pontosan olyan érzés lehet, mint mikor valahol meglátlak téged… Elcseszed az egész napom.
- Az édesanyjától nem kapott elegendő iránymutatást illendőségből és tiszteletből? Nem illik így bánni egy ifjú hölggyel, legyen szíves visszafogni magát és békén hagyni a kisasszonyt! – A védelmező szavak sajnos belevesztek az éjszaka homályába; a két fiatal annyira egymással volt elfoglalva, hogy meg sem hallották őt.
Hermione még mindig Draco puha ajkain csüngött; nehézkesen jutott el a tudatáig, hogy éppen bolondot csinálnak belőle. Nagyot nyelt, s feltörő sírása úgy csúszott le a torkán, mint egy hatalmas, száraz gombóc.
- Gusztustalan görény vagy, állítsd le magad! – lökte el magától. Szemét könnyek égették. hogyan is gondolhatta komolyan…? – Hogy lehet valaki ekkora tuskó, mint te? – kiáltotta.
- Most miért? Végre van bennünk valami közös. – Draco harsány nevetésben tört ki.
- Ronald tőlem azzal csókolózik, akivel csak akar! A legkevésbé sem érdekel! – kiabálta a lány. – Te meg ne merészelj hozzám érni még egyszer!
- Ah, a jó öreg dacos tagadás, igazán kellemes társaság, nemdebár? Főleg, ha két személy irányából is fennáll.
- Dugulj el végre.
- Élvezted, valld csak be!
- Ne tegyen úgy, mintha nem hallaná, hogy magához beszélek! Tűrhetetlen a viselkedése! – ripakodott rá a hang Malfoyra.
- Nem tudom, ki maga, de…
- Sir Charles William Bauldry, szolgálatára! Könyvtáros voltam az Angliai Nagy levéltárba, ha tudni akarja, de mindez most egy cseppet sem érdekes. Követelem, hogy engedje útjára a kisasszonyt!
- Költői kérdés volt – vetette oda a sötétségnek Malfoy. – Ha annyira átérzi az illemet, mégis mit pofázik bele a mások dolgába? Úgy viselkedek, ahogy jónak látom. Ez nem érdemel mást – ujjával a lányra bökött. Reakciójából ítélve nyilvánvaló volt, hogy minden egyes neki szánt szót tisztán és érthetően hallott.

Míg a fiú újabb ékes bizonyítékát tette tiszteletlenségének, Hermione hunyorogva kereste a szavak gazdáját, ügyet sem vetve a bikaként mellette pöffeszkedő fiúra. Nem kis meglepetésére, az antik képkeret vásznán lakó idős úr próbált beavatkozni a közjátékba.

- Elnézést kérek, amiért felébresztettük, uram – sajnálkozott a lány.
- Nem jelent problémát, kedvesem, ne is törődjön vele, alszom én éppen eleget. Engem inkább ennek a neveletlen szőke ficsúrnak az udvariatlansága és tisztességtelen viselkedése borzaszt. Nem állhatom, ha valaki ilyen módon nyilvánul meg – szörnyülködött a képalak.
- Befejeztük a hangoskodást, máris távozunk – biztosította Hermione.
- Még nem fejeztem be! – dörrent rá Malfoy. – Nem rázol le ennyivel! Azt hiszed, érdekel, hogy a véleményem zavarja egy vászonra mázolt senkiházi vénember köreit? Tudni akarom!
- De igen, befejezted, ideje lenne megtanulni befogni a szádat – pirított rá, miközben egy selyemszalaggal átkötött, mormogó és indáival vadult csapkodó sötétzöld könyvet dobott a táskája tetejére.
- Még van mondandóm a számodra.
- Nyugodtan tartsd meg magadnak, mert nem érdekel. Én már itt sem vagyok, mi lenne, ha te is felkeresnéd valamelyik ágyasodat kellemesebb társaság reményében, és leszállnál rólam végre? – szúrta oda Hermione.
- Én is? Te is épp oda tartasz? Akár együtt is eltölthetnénk azt az időt…
- Na, takarodj már, tényleg hányingert kapok tőled. Keltsd fel Parkinsont, vagy amelyiket akarod, és éld ki magad.
- Gyermekeim, ez minősíthetetlen viselkedés! – sápítozott Sir Charles William.
- Ne szóljon bele, szépen kérem! Lerendezzük egymás között – kérlelte a tőle telhető legtisztelettudóbban a griffendéles lány.
- Látja már? Ez nem hölgy, meg kisasszony, hallja, milyen mocskos a szája…
- Amit adunk, azt kapjuk vissza! – vágta rá a szakállas férfi. – Biztos vagyok benne, hogy…
- Kit érdekel? – torkolta le a fiú.
- Na, eredj innen, vár a háremed – ismételte Hermione.
- Most már egészen biztos, hogy féltékeny vagy – csóválta a fejét a fiú.
- Álmodban! Soha nem jutna eszembe egy hozzád hasonló féreggel bármilyen minőségben is időt tölteni.
- Csak nem képzeled, hogy egy magadfajta sárvérű söpredék… – Mondandójának nyomatékot adva elkapta beszélgetőpartnere csuklóját, de a lány kirántotta magát a szorításából.
- Ebből elég! Te nem vagy normális! – csattant fel Hermione.

Megpróbálta arrébb taszigálni az útjában terpeszkedő mardekárost, de nem kis meglepetésére az pálcát rántott, és egyenesen a mellkasának szegezte. Lassan felé lépett, amitől a lánynak felállt a szőr a karján.

- Nagyon fordítva ülsz azon a seprűn, tündérkém. – Minden mézesmázosság eltűnt Draco hangjából, helyét átvette valami elemi és fenyegető. – Ne hidd, hogy egy vászondarab, rajta egy vén haszontalan alakkal, majd megvéd tőlem! – Ujjai megfeszültek pálcája markolatán.
- Nem szorulok védelemre, fél kézzel elbánnék veled, csak nem akartalak megszégyeníteni! – Maga is fegyvert ragadott; immár támadó állásban feszültek egymással szemben.
- Túl sokat képzelsz magadról, nem gondolod?
- Nicsak, ki beszél! Meg vagy győződve róla, hogy egy kis sértegetéssel, fenyegetőzéssel, és pár csábosnak szánt vigyorral bárkit az ágyadba döntesz? El sem hiszem, hogy…
- Jelen esetben inkább az asztalra – kotyogott közbe röhögve Malfoy.
- Te beteg vagy, ember – krákogta elkerekedett szemekkel Hermione. – Komolyan azt képzeled, hogy lefeküdnék veled, csak mert te vagy az?
- Kérem, ez nem roxforti diákokhoz méltó magatartás! – próbálkozott az öreg varázsló. - Azonnal…
- Újabb ékes bizonyítékát adtad határtalan butaságodnak, hogy egyáltalán megfordult a fejedben olyan marhaság, hogy akár egy ujjal is hozzád érnék.
- Épp az imént tetted meg – jegyezte meg csak úgy mellékesen Hermione. – Kétszer is.
- Lehet, hogy iskolai tudásban kettőnk közül te vagy a nagyobb császár, de az élet fontosabb dolgaihoz félelmetesen buta vagy.
- Nézőpont kérdése, ki miben gyenge. – felelte egyszerűen lány. – Például te a csókolózásban – vetette oda foghegyről, pedig ez nem volt igaz.

A sértés célba talált, talán mélyebben is, mint amire számított. Draco elvörösödött arccal támadásba lendült; válogatás nélkül sorjázta a lányt átkokkal és ártásokkal, fittyet hányva a drága, antik berendezésre, a könyvekre, sőt, még a saját testi épségére is. Jó pár kötet cafatokban végezte, egyik-másik porrá hamvadt Hermione pajzsbűbájain, sőt, néhány darab az ő fejére is potyogott – ezt éktelen káromkodással nyugtázta –, de komolyabb sérülés nem történt. A míves keretben lakó Sir Bauldry hiába kiabált, hiába kérlelte a civakodó, átkozódó párost, hogy hagyják abba, mielőtt valaki komolyan megsérül, rá sem hederítettek. A nagy felfordulásban észre sem vették, hogy az úr pár pillanatra eltűnt a képkeretéből.

Elképesztő ez a kémia közöttük! – töprengett maga elé az öreg, míg keretről keretre járt. – Minden szavuk és gesztusuk újabb láncreakciót indít el, nincs megállás. Olyan hőfokon égnek egymás társaságában, hogy csoda, hogy nem omlik össze a kastély! Egyik pillanatban védekeznek, a következőben támadnak, piszkálódnak, szurkálódnak, csókolóznak, majd ismét támadnak. Sosem láttam még ehhez foghatót! Még a stílusuk sem érdekelne, de veszélyben a könyvtár és ez tűrhetetlen!

- Vond vissza! – szűrte összeszorított fogai között Draco.
- Az igazság néha fájdalmas – vigyorgott rá Hermione, de a felszín alatt pocsékul érezte magát. Hazudott. Adrenalintól hevesen fickándozó szíve furcsán bukfencezett a mellkasában, ha az imént elcsattant csókra gondolt. Egy futó pillanatra azt kívánta magában, bárcsak mástól kapta volna, de aztán rájött, hogy pont így volt tökéletes.
Titkon mindig reménykedett abban, hogy egy szép napon elmosódnak a köztük feszülő ellentétek és talán lehet köztük valami, de tudta jól, az már nem lenne ugyanolyan. Akármennyire nem állhatta, hogy a szőke mardekáros úton útfélen a lelkébe gázolt, hiányzott volna neki a kettejük között feszülő vékonyka határ. Talán túlságosan különböznek.
Származás, neveltetés, vallás. Na, igen, Draco hitvallása jelentette a legnagyobb problémát.

Csak olyasvalakit gyűlölünk, akit szeretni is tudnánk? – tette fel magának számtalanszor a kérdést. Talán így van. Az ellentétek vonzzák egymást, szokták mondani a nagy öregek. Vajon ez az ő esetükben is igaz lehet? Sosem fogja megérteni, mit miért tesz Malfoy, de valószínűleg jobb is így.
Pont ez a kiszámíthatatlanság az, ami izgalmassá teszi a személyiségét.
Az első pillanattól kezdve meg volt köztük valami eszelős pezsgés, amit soha senki más mellett nem érzett még életében. Vágyott rá, hogy megismerhesse, hogy bepillantást nyerhessen az életébe, ugyanakkor mégsem akarta megtörni ezt a szenvedélyes varázst, már ha ezt egyáltalán varázsnak lehet nevezni.

- Vond vissza, nem hallottad? – ismételte Draco. Szemében valósággal foszforeszkált a méreg és a sértettség keveréke.
- Vegyél rá! Kérj bocsánatot minden eddigi sértésedért. Aztán csak őszintén és átéléssel, természetesen. Ha mindez megvan, esetleg fontolóra veszem a visszavonást.
- Mint az óvodában! Nem unják még, kérem? Elmúlt hajnali két óra – hápogta ásítva a visszatérő festményalak. Már nem is bízott benne, hogy egyáltalán bárki is válaszra méltatja.
- Vegyelek rá? Egy laza Crucio egy majd eléri a kívánt eredményt – mormolta maga elé Draco. Úgy tűnt, habozik, karja nem engedelmeskedett igazán.
- Ugye csak viccelsz? – kérdezte fapofával lány.

Nagyon remélte, hogy a fiú blöfföl, és abban bízik, hogy az ellenfele idő előtt beijed, de minden jel arra mutatott, hogy nagyon is komolyan gondolta a kínzás bevetését. Egyetlen múló pillanatra igazán vonzónak találta a Draco szemében csillanó tébolyult elszántságot. Ronból ez a küzdés, ez a büszkeség mindig is hiányzott, soha nem állt volna ki magáért még szóban sem, nemhogy átkokkal.

- Szerinted viccelek? – kérdezte őrjítően csábos mosollyal a szőke fiú.
- Nem.

Ahogy elhangzott a válasz, Malfoy azonnal támadott. Kéjes élvezet suhant át az arcán, miközben ajkai megformálták az észveszejtő kínt elszabadító átok varázsigéjét, de Hermione kivételesen egy hajszállal gyorsabb volt. Protego maxima – kiáltotta. Fogalma sem volt róla, pontosan mekkora varázserővel rendelkezik az ellenfele, de jobbnak látta minden eshetőségre felkészülni.
A pajzsbűbájról lepattanó kínzás átok halványzöld, opálos villanással célt tévesztett és egyenesen eltalálta az ablakszárnyat, vele együtt pedig az antik képkeretet. Sir Bauldry halálra váltan oldalazott vissza a vászonra, és válogatott szidalmakkal jutalmazta meg a párbajozó fiatalokat. Az ablak ólomüvege fülsiketítő csörömpöléssel millió apró darabra robbant szét, a képkeret pedig csúnyán megrongálódott, megsemmisítve ezzel a festmény egy részét is.

- Madam Cvikkertől majd jól megkapják a magukét! Akár szerelmesek, akár nem, nem lehet így viselkedni egy könyvtárban!

Szerelmesek?!
Draco és Hermione holtsápadtan, kimerülten pislogtak egymásra. Zihálásuk arról árulkodott, hogy minden erejüket bevetették csak azért, hogy móresre tanítsák a másikat.
Íriszeik némán vívódó harccal olvadtak egymásba; több érzelem volt ezekben a pillantásokban, mint bármely kacérkodó, sértegető vagy épp gyalázkodó mondatukban.
Szerelmesek… a lehetetlen.
A poros levegő megtelt valamiféle megmagyarázhatatlan vibráló izgalommal. A felismerés nehezen emészthető táplálék…

Vékony cipősarkak szapora csattogása zavarta meg őket; egy emberként fordultak a könyvtár bejárata felé. A legkevésbé sem vágytak társaságra, kiváltképp Madam Cvikker látogatására nem. Nem volt mit tenni. Erőnek erejével elfordították a tekintetüket a másikról.

- Ezt nem ússzuk meg, az fix – sápítozott Hermione.
- Dehogynem – vágta rá eltökélten Draco.

Néma megállapodás született közöttük a menekülés tervét illetően.
Hermione egy reszketeg pálcaintéssel forrasztotta össze az ablak üvegének darabkáit. Míg Draco eltüntette a romhalmazt, melyet átkaik és ártásaik varázsoltak a hajdan csodásan betűrendbe állított könyvespolcok helyére, felkapkodta a földről a szétszórt pergamenlapjait. Ahogy a könyvtáros nő közeledett, egyre élesebben lehetett hallani rikácsoló szidalmazását. Kisvártatva feltépte az ajtót, és nyomdafestéket nem tűrő átokáradat közepette kajtatni kezdett a rendbontók után.

Sir Bauldry, hogy csillapítsa a feszültségét, sebtében megtömte a félbeszakadt pult sarkán árválkodó pipáját és meggyújtotta. Mélyen eltöprengett az elmúlt órákban látottakon. Képtelen volt megérteni, hogyha ez a két fiatal szereti egymást, miért nem mondják ki egyszerűen az érzéseiket és aztán élnek boldogan, míg meg nem halnak… Végül erre a következtetésre jutott. - Némely szívhez csak úgy tudnak hozzáférni, ha sebet ütnek rajta – pöffentette maga elé fáradtan. Észre sem vette az kerete előtt toporzékoló, méregzöld köntösben és hajcsavaróban pompázó öreg könyvtáros nőt.

Draco és Hermione, kihasználva a Madam elvakult dühét kicselezték, és a szomszédos polc mögött elsasszéztak a káosz helyszínéről. Még vetettek egymásra egy bizonytalan, „amint ráérsz, beszélnünk kell” pillantást, aztán szidástól égő füllel némán kisurrantak a bejárati ajtón.

Vége





Szavazás

Arra szeretnénk megkérni titeket, hogy a pontokhoz fűzzetek hozzá egy néhány mondatos indoklást is, hogy az írók is tudják, miért kapták éppen az adott pontszámot. Köszönjük!
A nevetek mellé írjátok oda zárójelbe az oldal nevét /pl. (Merengő, Továbbvilág, FF-net stb.)/, ahol regisztrálva vagytok. Legalább 1 hónapos regisztráció szükséges az általatok megadott fanfiction oldalon ahhoz, hogy a szavazat érvényes legyen!
Minden kategóriában maximálisan 5 pont adhattok. 
Az adható legkevesebb pontszám az 1 pont, a legmagasabb pedig az 5 pont, de fél pontokat is használhattok. pl: 3,5 pont

A szavazásról bővebben itt olvashatsz!
Segítségként mellékeljük az Útmutatót is. Itt megtalálhatod a kulcsfelhasználással kapcsolatos alapkövetlényeinket.  

Emlékeztetőül mellékeljük az író által választott kulcs-csomag részleteit, a titkos kulcsát, és a szereplőpárosát. 
Rubeus Hagrid, Méregzöld, Antik képkeret, Protego, „Némely szívhez csak úgy tudnak hozzáférni, ha sebet ütnek rajta.”
Titkos kulcs: Láncreakció
Szereplőpáros: Hermione Granger – Draco Malfoy

*Stílus:
*Kulcsok felhasználása: 2. csomag
- mellékszereplő:
- szín:
- tárgy:
- varázsige:
- idézet:
- titkos kulcs:
*Cselekmény:
*Választott Szereplőpáros:
*Szubjektív vélemény:




10 megjegyzés:

  1. Crysania(Merengő)2015. április 10. 6:23

    Wow ez nagyon tetszett. Simán el tudok képzelni egy ilyen jelenetet, nagyon hihető és valóságos volt. Az írásod stílusa is magával ragadott+ egyáltalán nem lettek OOC-k a karaktereid.. Ami különösen tetszett, hogy nagyon jó kontrasztot adott a történet első részének csak leíró jellege a második részének cselekményességével. Úgy olvasnám tovább, hogy mi lesz a következő találkozásukkor, és hogy egyáltalán mi lesz közöttük. Érdekes volt a portré-öregúr karaktere is, bár amikor először szólalt meg, és azt írtad, hogy egy bársonyos férfihang csendült, hirtelen azt hittem h Piton is megjelenik (jó tudom, nincs Karácsony.. :D) Nagyon tetszett még, hogy nem lett csöpögős-romantikus love story. Áhh nagyon kíváncsi vagyok,hogy ki vagy, hogy más történeteket is olvassak Tőled, mert nagyon tetszik, ahogy írsz, illetve ugyan a Dramionet csak mostanában kezdtem el olvasni, és nagyon tetszik a könyvhű Dracod, úgy, hogy közben reálisnak is látom h legyen köztük valami.
    Egyetlen negatívum számomra, hogy nincs folytatás... További sok sikert az íráshoz :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Érdekes történet volt, lehet, hogy nem ezt céloztad, de én jót nevettem rajta.

    Stílus: A helyesírási hibák rontottak az összképen, de amúgy nekem nem volt komolyabb bajom vele, a párbeszédeket szerettem, a leírásaid sem voltak unalmasak. 3,5 pont

    Kulcsok felhasználása
    - mellékszereplő: Itt többet vártam volna. Oké, hogy a mellékszereplőnek nem kell különösebb szerepet adni, de Hagrid nem volt mellékszereplő, csak említés szintjén jelent meg. 1,5 pont

    - szín: Teljesítetted a követelményt, szerepelt kétszer, és belesimult a történetbe, rá kellett keresnem, hogy megtaláljam. Ugyanakkor én egy dracós történetben örültem volna, ha vele kapcsolatban jelenik meg a kulcs. 5 pont

    - tárgy: Bajban vagyok, ugyanis tetszett a portrés megoldás, feldobta a történetet a kommentárjaival, ugyanakkor a kulcs az antik képkeret volt, nem pedig a vásznán lakó személy. A portrénak, és nem az antik keretnek volt jelentősége, és mivel másnál is szigorú voltam, itt is az leszek. 2 pont

    - varázsige: Ezzel kicsit elégedetlen vagyok, a párbajjelenetbe gond nélkül beleírhattad volna kétszer, azonban csak egyszer szerepelt. Ráadásul nem nagyon olvasgattam előre a fejlécet, és azt hittem a történeted alapján, a Cruciatus átok a kulcs, vagyis nem lett túl hangsúlyos a varázsige. 2,5 pont

    - idézet: A portrénak hála nem nagyon lógott ki, azonban esetlennek éreztem a belefogalmazást, mármint jobb lett volna szebben beleszerkeszteni, esetleg sima párbeszédbe tenni, vagy akár nem is szó szerint beleírni, hanem minimális változtatással átültetni abba a mondatba, amiben most szó szerint szerepel. Szóval szerintem nem volt rossz, mivel antik figuráról van szó, a nyelvezet se lógott ki, csak kicsit esetlen lett. 3,5 pont

    - titkos kulcs: Nem győzött meg. Beleírtad ugyan, de értelmileg is sántít kicsit az a mondat, sokkal jobb lett volna, ha a cselekményben jelenik meg, ahogy a feladat is szól. 2 pont

    Cselekmény: A fő cselekmény jó, tetszett a vitatkozás, sértegetés, átkozódás, ahogy a végletek között ingadoztak a szereplők, ugyanakkor a levegőben lógott az egész. Az AU figyelmeztetésből nem derül ki, hogy mi is az AU benne, és a történetben sem fejtetted ki, így magamtól megsaccolni meg annyira nem szerencsés, azért vagy Te, hogy megmondd, mit változtattál. Egyszóval jó lett volna felvázolni a különbségeket a könyvhöz képest, és egyúttal leírni ennek a beszélgetésnek az előzményét, ugyanis kellett, hogy legyen, mert ha nem volt, akkor teljesen életidegen a szituáció. 3,5 pont

    Választott Szereplőpáros: Ha (az előző pontnak megfelelően) felteszem, hogy már egy ideje tetszenek egymásnak, figyelik egymást, és volt valami előzmény, akkor nem annyira elrugaszkodott a viselkedésük. Egyértelműen ők voltak a központban, ügyesen leírtad a szópárbajokat, sértéseket, szerintem kifejezetten szórakoztató volt. Ugyanakkor ez egy szerelmes kihívás, és én azért egy csóknál, meg "dögölj meg, de tetszel" megnyilvánulásoknál azért kicsit többet vártam volna. 4 pont

    Szubjektív vélemény: Minden fent felsorolt hibája ellenére nekem tetszett, jól szórakoztam rajta. A fél pontot a helyesírásért és a felvezetés hiányáért vonom itt le, engem személy szerint ezek zavartak a legjobban. 4,5 pont

    Remélem, nem bántottalak meg a véleményemmel :-)

    Sok sikert kívánok,
    Tigi

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    *Stílus: A tartalomleírásnál kicsit féltem, hogy milyen történetet hoztál nekünk, mert szánom-bánom, de nem tűnt valami ígéretesnek, főleg látva a szereplőpárost. Olyan elcsépeltnek tűnik ez a macska-egér játék Hermione és Draco között, a két ellenség, akit összehoz az a fránya ambivalencia, a szeretlek-gyűlöllek érzés. Aztán, mire a végére jutottam a történetednek, ez mind széthullott, szerettem olvasni. A leírásaidat külön kiemelném, nagyon szépek, főleg a Tiltott rengeteges rész. A hangulata egész végig fogva tartott, semmiféle direkt beleerőltetést nem éreztem, a párbeszédek is rendre a helyükön voltak. Azt hiszem, ezt nevezik pozitív csalódásnak. 5 pont

    *Kulcsok felhasználása: 2. csomag

    - mellékszereplő: Annak ellenére, hogy a jelenet, amibe beleírtad, szépen volt megfogalmazva, mint kulcs, nem vitte előre a történetet. Madam Cvikker hangsúlyosabb volt, hiszen valahol ő miatta kaptak észbe a szereplők, hogy igen gyorsan tenni kellene valamit a szétharcolt könyvtárban. És, hát ugye feltételezhetőleg összejöttek, ami nem történt volna meg a könyvtáros néni fenyegető közeledése nélkül (sejthető, hogy ez történt a függővég ellenére, hiszen nyíltan nem írtad le). 3 pont

    - szín: Úgy drukkoltam, hogy ne átlagos legyen a felhasználás, ne kiszámítható… Nagyon örültem, hogy nem volt köze se Dracóhoz, se úgy összességében a Mardekárhoz. Az pedig külön jó pont, hogy a kedvenc jelenetemben bukkant fel ez a kulcs (Tiltott Rengeteg leírása). 5 pont

    - tárgy: Az elején bugyutának hittem ezt az egészet… Erőltetettnek, hogy mégis miért kellett ezt a fura figurát beleerőltetni a képkeretbe, miért nem kapott valami más szerepet ez a kulcs? Aztán rájöttem, hogy végül is illett a történethez, csak el kellett vonatkoztatnom az „élő” szereplőktől. Bár E/3-ban írtad, én mégis Sir Bauldry szemszögéből láttam a dolgokat, és meg kell mondjam, így visszagondolva, imádtam ezt a fajta felhasználását a kulcsodnak. 5 pont

    - varázsige: Ezt de sajnálom, hogy nem szerepeltetted kétszer, ahogy a szabály előírja. A crucio átkot pedig nem igazán értettem, miért próbálná meg Draco. Ennyire nem ostoba, hogy a Roxfortban egy főbenjáró varázst használjon… Ez kicsit kisiklott. 2,5 pont

    - idézet: Imádtam. Egyrészt, ahogy Sir Bauldry elpöfékelte a megállapítását, másrészt pedig, ahogy lefestette vele az egész szituációt, amit a történetben levezettél. Dracónak a maga arrogáns, néha óvodás stílusa (meghúzom a hajad, mert kedvellek) szerintem tökéletesen illett ehhez az idézethez; nem kell mindig mindent a lehető legkomolyabban venni. Ez a felhasználás ebben a kontextusban nagyon jó volt. 5 pont

    - titkos kulcs: Nem is tudom, hány embernél írhattam (vagy csak akartam), hogy a nem hagyományos kulcsfelhasználás a gyengém. Nálad nagyon tetszett, hogy nem szuszakoltad bele tíz körömmel a történetedbe, az olvasó szájába rágva, hogy igen, ez a kulcsom, ezért most jól beleteszem, tessék látni. Én látom enélkül is, szintúgy Sir Bauldry gondolatainak hála; és azt is megkockáztatom, hogy ha nem írod le az adott szót, akkor is, látva, hogy mi a titkos kulcsod, kitalálható lett volna, hogy melyik jelenetnél használtad fel a maga elvont értelmében. 5 pont

    VálaszTörlés
  4. *Cselekmény: Szeretem az in medias res sztorikat, persze csak úgy, ha olyan jelenet van kidolgozva, ami nem kíván hosszabb magyarázást. Nálad ez volt, ismerem Draco és Hermione karakterét is, nem kellett hosszasan ecsetelni, miért volt Hermi a könyvtárban, Malfoy úrfi meg csak úgy, az éjszakában. Maga a történet nem volt túl bonyolítva, nyilván a kiragadott jelenet rövidsége miatt, de számomra ez nem volt zavaró. Egy hosszabb egyperces novellának definiálnám az írásodat, aminek cselekménye egy szálon fut, intenzív, de mégis gondosan kidolgozott. Egy kis észrevétel: a párbajt annyiban tekintettem kicsit furcsának (ne haragudj, a megfelelő szavakat jelen pillanatban nem találom), hogy nem hinném, hogy csak így szét lehetne bombázni a könyvtárat… De végül is ezt a szálat is elvarrtad azzal, hogy a menekülés előtt igyekeztek rendbe hozni a dolgokat, szóval látszik, hogy figyeltél a történetre, nem a kapkodás miatt szorítkozik egyetlen jelentősebb jelenetre, hanem tudatosságból. Szerintem tökéletesen átadtad azt a szűkre szabott cselekményt, ami elmesélni szerettél volna. Hihető volt minden, a könyvtár szétátkozását is lenyomtad a torkomon, és itt most át is csúsznék a szereplőkhöz… 5 pont

    *Választott Szereplőpáros: … szóval a karakterek. Hermione nekem OOC volt, éppen a könyvtárrongálás miatt (erős megfogalmazás, hiszen nyilván nem szándékosan tette), de Dracót nagyon eltaláltad. Mit is mondhatnék… A gesztusai, de leginkább a szavai valami hihetetlenül jók voltak, igen, pontosan ilyennek képzelem őt el, ha olyan prédát (bocsánat) cserkész be, amit nehéz (? :D )levadászni. Nagyon jól belenyúltál a stílusába, abba a végtelen arroganciába, amit egyszerűen nem lehet gyűlölni, van benne valami bizarr vonzalom – erre Hermione az élő példa. 5 pont

    *Szubjektív vélemény: Lehet, hogy már kitaláltad, de tetszett a történeted. A pontok indoklásában benne van, hogy mik voltak a pozitívumok, mi az, ami különösen tetszett, etc. Egy megjegyzést idebiggyesztenék, vagy inkább afféle irulós-pirulós kívánságot /kérdést: nincs olyan történeted még, amiben ez a fajta Draco szerepel? És esetleg, ami +18-as? Nagyon szívesen olvasnék tőled ilyet, amiben Draco megcsillantja a Malfoy-dominanciát egy khm, felnőttes környezetben. És, ha nincs: nem szeretnél írni egyet? xD Ne haragudj, kicsit eltértem a témától, de hát ezt teszi velem egy jól megírt történet… megrugdossa a fantáziámat ^^” Rád vagyok a legkíváncsibb, vajon milyen név van emögött a történet mögött *__* 5 pont

    Zajec (Merengőn is)

    VálaszTörlés
  5. Kedves író!

    *Stílus: Szépen, gördülékenyen fogalmazol. Akadtak benne hibák, de nem volt vele bajom. 4,5 pont

    *Kulcsok felhasználása: 2. csomag
    -mellékszereplő: Benne volt, de egy kicsit kevésnek találtam. Szerettem volna ha többet szerepel a történetben és nem csak ilyen megemlítés formájában. 3 pont

    -szín: Szerepelt benne és szépen beleolvadt a történetbe és bár ez sem szerepelt túl sokszor, de nem volt hiányérzetem. Külön jó pont, hogy nem kötődött sem Dracohoz, sem pedig a Mardekárhoz. 5 pont

    -tárgy: Egészen érdekesen lett felhasználva, viszont nem kapott túl nagy szerepet. Tetszett a portré és feldobta a történetet, de az antik képkeret kellett volna, hogy a főszerepet kapja és nem a lakója. Ettől függetlenül jókat szórakoztam magán a portrén és a beszólásain. 4 pont

    -varázsige: Ez sem kapott túl nagy szerepet és bár jó helyen lett felhasználva kevésnek éreztem főleg egy párbajjelenetnél. 3 pont

    -idézet: Erre nagyon kíváncsi voltam, hogy miként kerül bele és igazán tetszett a megoldása. Nem csak szó szerint került a történetbe, hanem tulajdonképpen érezhetően a két szereplő kapcsolatát pontosan jól mutatta és jellemzi. Az, hogy a portré csak úgy maga elé motyogta még jobban tetszett, hiszen egy öreg és láthatóan bölcs ember portréja lakik a keretben, még akkor is ha csak egy régi könyvtáros. 4 pont

    -titkos kulcs: Benne volt, bár én másra számítottam ezzel kapcsolatban. Valójában egészen jól átlátni ezt a kulcsot, hiszen az egész történetbe látható, egészen attól kezdve, hogy Draco megjelent. Egészen egyedi módon használtad fel a kulcsodat. 4,5 pont

    *Cselekmény: Tetszett a történet cselekménye, nem volt unalmas. Még az elején Hermione gondolatai is a helyén voltak. Bár a lány viselkedése merőben eltért a megszokottól, de a történet cselekményéhez ez illett. Tetszett, hogy nem volt sablonos a történet. Tetszettek a leírások, a párbeszédek. 4,5 pont

    *Választott Szereplőpáros: Tetszett a párosod, még akkor is ha nem igen szeretem őket. Leszámítva, hogy Hermione nem rongálná meg a könyveket és valószínűleg nem átkozódna fölöslegesen, de a történet szempontjából nem volt zavaró. Draco pedig hozta a szokásos formáját. 4,5 pont

    *Szubjektív vélemény: Magával ragadt ez a történet. Egy igazán szórakoztató esti mese, ami arról mesél, hogy van két fiatal akik nem szívlelik egymást, de mélyen belül talán egészen mást éreznek. Valóban igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást. A gyűlöletet és a szerelmet csak egy hajszál választja el. A legigazabb mondás miszerint azt bántjuk a leginkább akit a legjobban szeretünk. Szerettem olvasni, igazán remek kikapcsolódás volt. Remélem, hogy majd egyszer olvashatom a folytatását is, ahol megbeszélik ezt a kis epizódot és megtudhatjuk, hogy miként is döntöttek egymással kapcsolatban. 5 pont

    Joy ( zsűritag )

    VálaszTörlés
  6. Kedves Író!
    Először is, hadd köszönjem meg, hogy megírtad a történeted, és ezzel színesítetted a kihívást :))

    *Stílus:
    5 pont.
    Könnyed, élvezetes volt, illett a történethez.

    *Kulcsok felhasználása:

    - mellékszereplő:
    3,5 pont.
    Megvallom őszintén, hogy Mde Cvikker többet szerepelt a ficben, mint Hagrid, hozzá képest kevés a felhasználása.

    - szín:
    5 pont
    Keresnem kellett, de jó volt a felhasználása.

    - tárgy:
    5 pont
    Konkrétan sikítozva irigykedtem a zsűrifórumon, hogy ez nekem miért nem jutott eszembe? De most elraktározom, mint felhasználandó, jövendőbeli ötletet, az fix!


    - varázsige:
    5 pont
    Hát igen, van hely Roxfortban, ahol nem jó ötlet bevetni a pajzsbűbájt.


    - idézet:
    5 pont
    Tetszett, illett a kitalált karakteredhez.

    - titkos kulcs:
    5 pont
    Átvitt értelemben is működött a dolog, nem csak ténylegesen, szóval szépen belesimítottad a történetbe.

    *Cselekmény:
    4,5 pont
    Bocsánat, de most jön a feketeleves, mert kicsit klisének érzem az alap ötletedet, még az a jó, hogy utána egyedibb lett a kitalált karakterrel. Kicsit ugyan gyors, valószínűleg ez már nem az első ilyen szócsata köztük, annál közvetlenebb a viszonyuk. (Vagy rosszul értettem?)

    *Választott Szereplőpáros:
    4,5 pont.
    Nem vagyok Dramione fan, szögezzük le, kicsit fura ez a gyors csók közöttük, de mivel ez nem egy dráma, hanem egyszerűen egy szórakoztató, romantikus mű, működik köztük a kémia.
    (Bár azt nem értem, hogy mire lenne jó a Cruciatus, ha Dracónak nem kell Mio, akkor miért ez a hisztis reakció a csók leminősítésére?)

    *Szubjektív vélemény:
    4,5 pont.
    Nem ez volt a kedvenc történetem, de nagyon jó, nagyon rutinos munkának érzem, amit nem véletlenül kedvel mindenki. Gratulálok hozzá, nagyon jól sikerült történet :D

    Lover
    (zsűritag)

    VálaszTörlés
  7. Kedves író!

    *Stílus: Szépen fogalmazol, és az egész történet olvastatta magát, csak a fellhető hibák rontottak az összképen. 4 pont
    *Kulcsok felhasználása: 2. csomag
    - mellékszereplő:Benne volt, és ahol szerepelt, ott szépen meg volt írva, mégsem éreztem olyan hangsúlyosnak. 3 pont
    - szín: szépen belesimult a történetbe (elsőre nem is figyeltem rá :)), és nekem tetszett, hogy nem úgy használtad, ahogy azt mindenki várta volna. Én is azt hittem, hogy Dracóhoz lesz köze. 5 pont
    - tárgy: Tetszett a felhasználása. Az a figura érdekessé tette a történetet, ahogy folyton beszólogatott, ugyanakkor a képkeretnek nem volt jelentősége. Lehetett volna bármilyen képkeret. 4 pont.
    - varázsige: Szerepelt benne, igaz csak egyszer, és nem volt valami nagy hangsúly rajta. 2,5 pont
    - idézet: Szépen belesimult a történetbe. Jó ötlet volt, hogy a portré teszi rájuk ezt a megfogalmazást, ugyanakkor nem éreztem azt, hogy annyiból, amit látott/hallott, ez teljesen helytálló lett volna. 4 pont
    - titkos kulcs: Szerepelt a történetben, az, hogy nekem valami hiányzott, csak mellékes :) 4,5 pont
    *Cselekmény:Az alapszituáció adott, szinte mindenki ezt a macska-egér játékot veszi elő, ha róluk van szó. Egy egyszerű, könnyed történet, ami ha nem kihíváson lenne, nem is kellene értelmet keresni benne, csak élvezni. 4 pont
    *Választott Szereplőpáros: Tetszett, illenek egymáshoz, és ezzel a folytonos civakodásukkal szerethetőek, ugyanakkor hiányoltam valamit, talán azt, hogy kicsit magukra találjanak, és ne csak pár mondattal rendezd le, hogy "majd megbeszélik". Egy felindulásból elkövetett csók még nem szerelem. Lehet vonzódás, bármi, de szerelem nem. 3,5 pont
    *Szubjektív vélemény: Összességében tetszett, ha nem a pontozás szerint kellett volna olvasni, akkor egész élvezhető kis történet kerekedett belőle, és ha kicsit feljavítod, akkor minden dramione fan imádni fogja. :) 4 pont.

    Sok sikert, és szép napot neked!

    Üdv: Zoisite (merengő)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Író!

    Stílus: 4 pont
    Jólesett olvasni téged, bár az elírások, helyesírási hibák a kellemes stílusod ellenére is feltűntek, mindenképpen majd nézd át újra a történetet. A párbeszédeid és a leíró részeid kellemes összhangban voltak, nem billent egyik sem a másik rovására, márpedig ezt az egyensúlyt nehéz megtalálni.
    Kulcsok felhasználása:
    - mellékszereplő: 2 pont
    Nagyon kevés volt, ne haragudj. Hagrid épp csak meg lett említve, pici hangsúlyt fordíthattál volna rá.
    - szín: 5 pont
    Tökéletes volt, és itt szívesen adnék plusz pontokat neked, ha lehetne, mert nem a kézenfekvő megoldást választottad, ennek nagyon örültem.
    - tárgy: 5 pont
    Végtelenül ötletes megoldás volt, talán eddig a legötletesebb kulcsfelhasználás, külön gratulálok hozzá.
    - varázsige: 3 pont
    Benne volt, szerepelt, viszont a fenti kulcsokhoz képest valahogy mégis elsikkadt, nem volt túl… hm, nagyszerű (?), különleges a felhasználása. De szerintem ezt azért érzem így, mert a többi kulccsal levettél a lábamról, és emiatt többet vártam volna az összestől is, ne haragudj.
    - idézet: 5 pont
    Lenyűgöztél, és őszintén mondom, a te kulcsfelhasználásaidnál érzem úgy, hogy rá kéne vennem Ettiéket, hogy plusz pontokat adhassunk.
    - titkos kulcs: 5 pont
    Csillagos ötös, itt is csak dicsérni tudlak, megint csak ötletes felhasználást láthattunk.
    Cselekmény: 4 pont
    Érdekes volt, olvasmányos, kellemes stílusban megírt, és talán pont ebből fakad az, hogy picit kevésnek tűnt. Szívesen olvastam volna tovább, bár szeretem, ha az olvasó kap némi szabadkezet a történet továbbgondolásához.
    Választott szereplőpáros: 4 pont
    Nem ugrálok értük, de szívesen olvasok róluk. Dracót szépen hoztad, Miót néhol nem éreztem az igazinak, de ettől függetlenül tetszettek együtt.
    Szubjektív vélemény: 5pont
    Érdekes történet volt, kellemesen megleptél vele. Fentebb elmondtam mindent, amit elmondhattam, hova dicsérjelek még? :P Nagyon szeretném a folytatását is olvasni ennek a történetnek, remélem, egyszer még meglepsz vele minket. Gratulálok a történethez, remek lett!

    Köszönöm, hogy olvashattam.

    Passion (zsűritag)

    VálaszTörlés
  9. Szia :)

    *Stílus: 4
    Jó volt, szépen a dőlt betűs részek, a festmény aranyos kis felháborodása, meg minden.
    *Kulcsok felhasználása: 2. csomag
    - mellékszereplő: 2
    Sajnos erre nem tudok több pontot adni, mivel nem is szerepelt szegény, csak meg lett említve.
    - szín: 5
    Jól benne volt, éppen megfelelően.
    - tárgy: 5
    Szép felhasználás, jó ötlet.
    - varázsige: 5
    Szép, jól mutatta a felcsapó érzelmeket, szerepe volt és jelentett valamit.
    - idézet: 5
    Sir Bauldry monológjai nagyon jók voltak, öröm volt az ő szájából hallani.
    - titkos kulcs: 5
    Ugyanez.
    *Cselekmény: 4
    Nagyon jó volt, az alapszituáció és a kibontás is, minden. Azért négy pont csak, mert még olvastam volna, ahogy rájönnek, vallanak és boldogok XD
    *Választott Szereplőpáros: 5
    A Dramione jó, illenek egymáshoz meg minden. Szépen voltak megírva a karakterek.
    *Szubjektív vélemény: 4
    A rövidsége miatt, sajnálom.

    Sorrow (zsűritag)

    VálaszTörlés
  10. Kedves Író!

    *Stílus: 4 pont.
    Élvezetesen írsz, csak a hibák rontották az olvasás élményét.

    *Kulcsok felhasználása:

    - mellékszereplő: 3pont
    Először azt hittem, hogy valami félrenéztem, és Cvikker volt a kulcsod, mert annyit szerepelt benne. Szegény Hagrid teljesen elveszett az erdőben.

    - szín: 5 pont
    Jó volt a felhasználása, nem volt erőltetett sem.

    - tárgy: 4 pont
    Csak azért nem adom meg a maximumot, mert az ötlet zseniális volt. Az egyetlen bajom az volt vele, hogy magának az antik képkeretnek semmi jelentősége nem volt.


    - varázsige: 5 pont
    Benne volt, ahogy kellett.


    - idézet: 4,5 pont
    Illett a történetbe, különösebb jelentősége nem volt ugyan.

    - titkos kulcs: 5 pont
    Ötletes felhasználás volt ez is. Tetszett.

    *Cselekmény: 4 pont
    Szépen volt felvezetve minden, mégis kevésnek érzem. A hirtelen csók, ami előtt vitáztak, és ami után folytatták tovább a vitát. Szórakoztató volt, ugyanakkor kevés, mert a szerelmi rész elcsépelt lett benne.

    *Választott Szereplőpáros: 4 pont.
    Jópofák együtt, bár nálad nem tudtam kiigazodni azon, hogy most akkor akarják-e egymást vagy sem. Ha Draco akarja, akkor miért kínozná meg? Tagadás létezik, de ennyire azért nem lenne durva..

    *Szubjektív vélemény: 4,5 pont.
    Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tetszett, csak a hiányosságai rontottak az élvezhetőségén.

    Köszönöm, hogy olvashattam és sok sikert!

    Vicaa (merengő)

    VálaszTörlés